Naša odlična vina osvajajo priznanja!

Vedno večja priljubljenost HOFERjevih vin med ljubitelji žlahtne kapljice ni naključje. Na tej strani najdete informacije o najprestižnejših vinskih tekmovanjih, na katerih priznanja osvajajo tudi naša vina. Tudi to priča o kakovosti naše vinske ponudbe.

Izjemna vina po izjemno ugodnih cenah – na voljo samo v HOFERju.

AWC

Strokovno žirijo vinskega ocenjevanja awc vienna, največjega uradno priznanega vinskega tekmovanja na svetu, sestavljajo mednarodni enologi, vinski strokovnjaki, sommelierji, gastronomi, trgovci z vini in strokovni novinarji.

BERLINER WINE TROPHY

To mednarodno vinsko tekmovanje poteka v Berlinu, nemški prestolnici, pod pokroviteljstvom Mednarodne organizacije za trto in vino (OIV). Priznavata ga celo berlinska deželna vlada in Evropska unija ter spada med 5 najpomembnejših mednarodnih vinskih tekmovanj.

DECANTER WORLD WINE AWARD

Ocenjevanje Decanter World Wine Award so prvič organizirali leta 2004, danes pa velja za najprestižnejše mednarodno vinsko tekmovanje. Vina s slepo pokušnjo ocenjujejo vodilni svetovni vinski strokovnjaki, zmagovalna vina pa pokusijo do petkrat, da bi bila končna ocena pravična.

INTERNATIONAL WINE CHALLENGE

To tradicionalno londonsko ocenjevanje je izjemno ugledno in poteka skoraj dva tedna. Vsak dan sodniki pokusijo in ocenijo 2.000 vin, ob koncu pa izberejo več kot 5.000 nagrajencev, ki se uvrstijo v priročnik o najboljših vinih na svetu The IWC’s World Best Wines.

INTERNATIONAL WINE & SPIRIT COMPETITION

Tekmovanje IWSC je bilo ustanovljeno leta 1969. Njegov namen je še danes ostal nespremenjen, in sicer nagrajevanje odličnih vin in žganih pijač. Ocenjevanje poteka v dveh stopnjah: intenzivnim slepim pokušanjam sledijo obsežne kemijske analize. Na tekmovanju vsako leto sodelujejo vzorci vin in žganih pijač iz 80 držav sveta, ki jih ocenjuje več kot 300 strokovnjakov. Odlikovanja IWSC so ena izmed najprestižnejših na tem področju.

VINO SLOVENIJA

40 LET MEDNARODNEGA PREVERJANJA KAKOVOSTI NA NAJVIŠJEM NIVOJU

VINO SLOVENIJA je blagovna znamka najpomembnejšega ocenjevanja vin v Sloveniji. Že 4 desetletja prisega na najstrožje kakovostne standarde ocenjevanja. Mednarodno priznani enologi vsako leto ocenijo v povprečju 700 različnih vin. Ocenjevanje poteka po 100-točkovni metodi v popolni anonimnosti. Medalje, pridobljene na ocenjevanju, pomenijo potrditev vrhunske kakovosti.

VINAR LETA za tekoče leto prejme vinar oz. vinska klet, ki na ocenjevaju pridobi za 5 vzorcev vina v 3 različnih kategorijah največje število točk. Sodelujejo lahko le vina, ki so prvič ocenjena v Gornji Radgoni.

PRVAK VINSKE TURISTIČNE CESTE prejme najvišje ocenjeno vino iz območja posamezne VTC v Sloveniji, s koncentracijo reducirajočih sladkorjev do 25 g/l, ne glede na barvo in letnik (pogoj zlata medalja, najmanj 15 vzorcev in najmanj 3 vinogradniki iz posamezne VTC).