Vinarji

Vinska klet Zlati grič

Družba ZLATI GRIČ d.o.o. se nahaja v Slovenskih Konjicah na prvih obronkih Zreškega Pohorja. Glavna dejavnost družbe je vinogradništvo in vinarstvo, ki predstavlja ključni proizvodni proces ter krovno blagovno znamko družbe. Posestvo obsega 75 ha vinogradov, kjer s čudovito vinogradniško veduto ohranjamo 800 letno tradicijo pridelave grozdja in sooblikujemo edinstvenost krajine nad mestom cvetja in vina. Med belimi sortami kraljujeta renski in laški rizling, med rdečimi pa modra frankinja. Letno pridelamo, na naravi prijazen način, okrog 550 ton grozdja primernega le za kakovostna in vrhunska vina.

V osrčju vinogradov se nahaja ena najsodobnejših vinskih kleti v regiji. Objekt, velik 3.500 m² s kapaciteto 1,3 mio litrov, je v celoti vkopan v zemljo, strehe pa zatravljene in zasajene. V naravi so vidni le posamezni fasadni elementi, ki se izvirno vključujejo v obstoječi ambient vinogradniške krajine. Večji del vinske posode predstavljajo klimatizirane posode iz nerjaveče kovine, manjši del pa lesena posoda v reprezentančnem delu kleti ob degustacijski dvorani.

Med osnovnimi vini, s katerimi vstopamo na trg, prevladuje polsuha zvrst Konjičan, ki je namenjena prodaji na domačemu trgu. 

< Nazaj