Vinarji

Vinska klet Goriška brda

Na skrajnem zahodu Slovenije se razprostira vinorodni okoliš Goriška brda. Razteza se od smaragdne reke Soče na jugovzhodu do italijanske meje na severozahodu. Zaključujeta ga stara očaka, Sabotin na vzhodu in Korada na severu.

V osrčju te dežele se nahaja Vinska klet Goriška brda, ki nadaljuje večstoletno tradicijo področja – pridelovanje odličnih vin. Zgrajena je bila leta 1957 in je največja slovenska klet, ki danes lahko sprejme kar 18 milijonov litrov vina.

Klet je v 100% lasti članov zadruge, ki skrbno pridelujejo kakovostne sadove narave. Te sadove izšolani strokovnjaki z bogatimi izkušnjami in ljubeznijo oplemenitijo v mednarodno priznana visokokakovostna vina.

Vinska klet Goriška brda ima vzpostavljen sistem nadzora in kontrole kakovosti v celotnem proizvodnem procesu, od prevzema grozdja pa vse do steklenice, izpolnjujejo pa tudi zahteve sistema HACCP, ki zagotavlja obvladovanje vseh dejavnikov, ki bi lahko predstavljali tveganje za zdravje.

DOBITNICA PRIZNANJA BEST BUY AWARD 2019/2020

Anketiranci so potrdili, da je Klet Brda št. 1 v ponudbi najboljšega razmerja med ceno in kakovostjo, ko gre bela vina.

Raziskava Best Buy Award Slovenia General 2019/2020 je pokazala, da so anketiranci, prebivalci Slovenije, največ glasov za najboljše razmerje med kakovostjo in ceno v kategoriji belih vin namenili ravno Kleti Brda.

Osvojena nagrada Best Buy Award je nepristranska potrditev visoke kakovostni belih vin Kleti Brda, ki so potrošnikom na voljo po optimalni ceni. Bela vina Kleti Brda priznanih blagovnih znamk Klet Brda, Quercus, Bagueri in Krasno so tako ponovno prepričala s svojo kakovostjo in nepremagljivo ceno.

Priznanje je rezultat raziskovalnega projekta Best Buy Award Slovenia General IV 2019/2020 (www.bestbuyaward.org), mednarodne organizacije ICERTIAS (www.icertias.com), ki je potekal v februarju 2019 po metodi CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness). Anketiranci so bili internetni uporabniki, starejši od 15 let.

< Nazaj