O izdelku

WOLF BLASS

Shiraz

Shiraz

za kos 5,49
(7,32/l)

suho rdeče vino
0,75 l

Ta shiraz z vijoličastimi odsevi in črnim jedrom odlikuje čist vonj po češnjah, robidah, vanilji, tobaku, čokoladi in lesnih notah. Okus je čist, saden, z dobro strukturo in zrelimi tanini ter dobro gostoto in dolžino.

Priporočene jedi: pečeno meso, divjačina, perutnina.

Servirna temperatura: 18 °C

Splošno:

Syrah, kot se sorta vinske trte imenuje v Franciji, izvira iz doline reke Rone. Pod tem imenom je poznana po vsem svetu. Iz nje večinoma pridelujejo gosta in močna vina polne barve z intenzivno sadno aromo, ki v ustih razvije mehek, bogat karakter.

Vinar: Wolf Blass, ki velja za eno vodilnih osebnosti nove generacije vinarjev, prihaja iz Nemčije in je po izobrazbi enolog. Leta 1961 se je preselil v Avstralijo, kjer je leta 1973 ustanovil svoje vinogradniško posestvo. Že kmalu zatem je postal eden najuglednejših avstralskih vinarjev. Wolf Blass je še danes sinonim za visokokakovostna avstralska vina.

Regija: dolina Barossa na jugovzhodu Avstralije je najbolj poznan vinorodni okoliš petega kontinenta. Približno 60 odstotkov vseh avstralskih vin pridelajo v okolici mesta Adelaide, ki ima več kot milijon prebivalcev. Nemški priseljenci so se na tem območju naselili že na začetku 19. stoletja in prav nemški geolog Johann Meine, ki je po naročilu podjetja South Australian Company na tem področju iskal minerale, je ugotovil, da je zemlja primerna za sajenje vinske trte.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!