Dokazana kakovost

Vinogradništvo je umetnost, ki zahteva veliko mero strokovnega znanja, izkušenj in pravega občutka. Samo na ta način nastane vino, ki ne prepriča le kupcev, ampak tudi strokovnjake na vinskih ocenjevanjih. Naši dobavitelji so mojstri te umetnosti, kar dokazujejo številna priznanja, ki so si jih prislužili s svojimi vini. Toda pot do vrhunskega vina je dolga, saj je treba vinsko trto najprej skrbno obdelovati in jo z ljubeznijo negovati.

Ta pot se začne s prvim rezom trte pozimi in nadaljuje z redčenjem ob začetku zorenja ter trgatvijo, ko je grozdje ravno prav zrelo. S prav tako skrbnostjo je treba nastajajoče vino ali penino negovati tudi v kleti. Vinogradniki grozdje spretno stisnejo, nato pa nastali mošt skrbno negujejo in prilagajajo temperaturo, da zagotovijo optimalne pogoje za zorenje nastajajočega vina ali penine. Kdor je prepričan v kakovost svojega izdelka, se mu ni treba bati konkurence. Zato se s svojimi vini z veseljem udeležujemo različnih ocenjevanj in preverjanj in smo zaradi številnih uspehov ponosni na uspešno sodelovanje z dobavitelji.

Veliko letnikov iz naše stalne ponudbe je že prejelo zlata ali srebrna odličja na tekmovanjih. Slaba stran tega je, da ocenjevanje poteka z enoletnim zamikom. Vzorec vsakega novega letnika je treba najprej poslati v ocenjevanje in šele jeseni oziroma pozimi lahko osvoji medaljo. Lahko se zgodi, da so takrat na voljo le še omejene zaloge, kar brez dvoma kaže na kakovost proizvajalca. Kljub vsemu pa je za nas in naše dobavitelje najpomembnejša nagrada to, da naši kupci uživajo v vinih in penini iz naše ponudbe.

Trofeje, medalje in ocene na testih so vam sicer lahko v pomoč pri izbiri, vendar je najbolje, da naša vina pokusite sami in se odločite po svojem okusu. Pa na zdravje!